Ben je al enige tijd gescheiden en is het contact met de andere ouder niet zoals je voor jouw kind zou willen? Wil je dat zij later kunnen zeggen: “Toen mijn ouders al even uit elkaar waren, hebben ze toch voor mij gekozen door het onderling contact alsnog te herstellen.”? Dat kan! (overal waar kind staat, kan natuurlijk ook kinderen gelezen worden)

Het gebeurt maar vaak genoeg: gedurende de scheiding speelt er zoveel dat het ouders niet lukt om op dat moment het belang van het kind bovenaan te zetten en samen op fatsoenlijke wijze de scheiding te regelen. Er zijn genoeg redenen te benoemen en die zijn voor beide ouders ten tijde van de scheiding dan ook volledig bepalend. Maar wat de reden ook is, kinderen lijden er ernstig onder als het contact tussen beide ouders verstoord is én blijft. Het is niet zelden dat deze kinderen op latere leeftijd zelf moeite hebben met het aangaan van relaties, omdat zij simpelweg geen voorbeeld hebben gehad. En wat denk je van al die ongemakkelijke situaties waarin een kind moet kiezen? Jullie zitten bij de diploma-uitreiking ver uit elkaar en jullie kind moet kiezen naar wie hij het eerst toeloopt… Of je gaat een ijsje eten met je kind en je komt de andere ouder tegen…

Zet je ego aan de kant en zorg ervoor dat jullie kind later wél een duurzame relatie aan kan gaan! Want als je eens goed naar de andere ouder kijkt, zie je dan hoe belangrijk hij/zij is voor jouw kind? En zie je dan ook hoe het komt dat de ander jullie kind eigenlijk overlaad met cadeautjes of uitjes? En als je eens eerlijk naar de afspraken kijkt die jullie hebben gemaakt, zijn die dan haalbaar voor jullie allemaal?

Ieder kind is uniek, iedere ouder is uniek, iedere situatie is uniek. Maar de behoeften zijn meestal allemaal gelijk.

 • Iedereen wil geaccepteerd worden om wie hij/zij is;
 • Ieder kind wil door beide ouders aangemoedigd worden;
 • Een kind heeft in hun opvoeding bevestiging nodig van beide ouders;
 • Iedere ouder wil begrip voor zijn/haar situatie;
 • Ieder kind wil bewonderd worden door zijn/haar beide ouders;
 • Iedere ouder wil erkend worden als ouders;
 • Een kind is gerustgesteld als beide ouders fatsoenlijk contact met elkaar hebben;
 • Een kind zoekt bij de ouders goedkeuring om van beide ouders te mogen houden;
 • Een kind ontwikkelt zich het best als het zich veilig voelt bij beide ouders;
 • Vertrouwen in elkaars kunnen, dat heb je als ouders nodig om samen jullie kind groot te brengen;
 • De ander respectvol behandelen is wat voor iedereen prettig is &
 • En af en toe de ander waardering, maakt dat alles groeit. : – )

Op één lijn helpt ouders die al langer uit elkaar zijn om het contact te herstellen en om waar mogelijk tegemoet te komen aan bovenstaande behoeften. Wil je hier meer over weten maar is de stap te groot om de andere ouder te vragen hier aan mee te doen? Dat geeft niet! In een vrijblijvend gesprek kan de unieke aanpak uitgelegd worden. En vertrouwelijkheid staat ook bij deze vrijblijvende afspraak voorop!

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Mailen naar metkarlijn@op-een-lijn.nl of bellen naar 06-53644917 mag ook.