Regelmatig krijg ik de vraag: “Zou jij ook mensen met hun scheiding helpen als je hen al kent? Kun je dan nog wel allebei de partijen helpen of ben je dan bevooroordeeld?”. Natuurlijk kan ik ook mensen met hun scheiding helpen als ik hen al ken. Mijn voornaamste doel is dat alles goed is geregeld in het belang van het kind. Dat een kind uiteindelijk zelfs sterker wordt na de scheiding. En het enige wat daar bij helpt zijn goed communicerende ouders. En wat zou daarnaast voor jou belangrijk zijn? Vertrouwelijkheid? Laat dat nou juist de vereiste zijn van een mediaton. Bij aanvang van een mediation wordt er daarom ook door alle betrokkenen een vertrouwelijkheidsverklaring getekend. Dat zit dus wel goed!

“Maar hoe kun je dan onbevooroordeeld blijven wanneer een ouder vreemdgaat, de complete bankrekening leeg trekt of andere dingen doet tijdens de scheiding die door de ander niet op prijs gesteld worden?”. Of dat soort zaken nu gebeuren bij ouders die ik ken of niet: dit wordt uiteindelijk altijd besproken tijdens de mediationbijeenkomsten en het is aan mij om de ouders ook dan weer op één lijn te laten samenwerken zodat het kind zich zo optimaal mogelijk verder kan ontwikkelen. En zou jij als ouder dan zitten te wachten op iemand die jullie gaat veroordelen? Ik denk het niet… Gelukkig heb ik als neutrale bemiddelaar al heel wat (bekende) gezinnen geholpen hun scheiding op een zo prettige mogelijke manier af te ronden. Waar nodig wordt eerst de onderlinge communicatie hersteld om vervolgens het ouderschapsplan op te stellen en praktische en financiële afspraken te maken. En wat doet het goed als ik een kind kan helpen de scheiding een plaatsje te geven, kan helpen zorgen bespreekbaar te maken zodat het kind vervolgens sterker in zijn of haar schoenen staat. Daar doe ik het voor!

Dus als je het mij vraagt: Vertrouwelijkheid en oordeelloos helpen zijn in een mediation belangrijker dan bekend zijn met elkaar.

Wil je meer weten over mijn werkwijze bij scheiding? Klik hier voor meer uitleg. Of maak een vrijblijvende afspraak. Dat kan hier, door het sturen van een mailtje naar metkarlijn@op-een-lijn.nl of door te bellen naar 06-53644917.