Should I stay or s

Werken aan je relatie. Juist wanneer die wél goed zit.

Je voelt jezelf fijn bij je partner. Je bent verliefd. Je houdt van elkaar. Je wilt met elkaar oud worden. Dat is natuurlijk wat iedereen het liefst ervaart bij de partner. Toch is het zo dat in veel gevallen partners bepaalde behoeften, gedachten, wensen en gevoelens onderdrukt. “Het gaat zo goed, ik heb het zo fijn. Dit neem ik voor lief.”.

Er is natuurlijk niks mis met dingen voor lief nemen. Maar voel je jezelf daar écht goed bij? Dan is het eigenlijk nú het moment daar iets aan te doen. Juist vanuit de liefdevolle verbinding kan relatietherapie zoveel soepeler verlopen dan wanneer de verbinding zoek is of er allerlei issues spelen in de relatie.

Investeren in je relatie. Juist wanneer die wél goed zit! 

 

“Dit gebeurt ons niet, wij gaan niet scheiden…”

Maar ineens zit je eigen relatie in zwaar weer. Wil je nog samen verder met elkaar? Wil je scheiden? Dit is een lastige… Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, families of vrienden overal iets van vinden, er een ander in het spel is (geweest) of jullie misschien wel financieel op elkaar zijn aangewezen. En wat denk je van de huidige woningmarkt…

Scheidingssignalen dien je serieus te nemen. Denk er echt goed over na, bespreek het met je partner. Scheiden is een ontzettend ingrijpende gebeurtenis en pakt ook niet altijd goed uit. Tevens blijkt uit onderzoek dat velen na de scheiding niet zoveel gelukkig zijn geworden als vooraf verwacht; “Als ik had geweten wat mij te wachten stond had ik….”.

Reden te meer om te investeren in de relatie om zo tot een weloverwogen besluit te komen.

Should I stay or should I go? 

Dat is misschien wel de moeilijkste vraag die er is! Op één lijn biedt relatietherapie voor stellen die met deze vraag worstelen. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie. In plaats van te oordelen of in de aanval te gaan, maken we de dieperliggende laag zichtbaar en gaan we hiermee aan de slag. Het effect: wederzijds begrip, veiligheid, emotionele verbinding en warmte.

Er wordt gewerkt vanuit gedachtegoed van Sue Johnson uit Canada. Zij ontwikkelde Emotionally Focused Therapy; EFT. Dit is een effectieve vorm van relatietherapie gericht op emoties en verbinding tussen de stellen.

Als uit het eerste gesprek blijkt dat er een klik is met Karlijn, start de therapie. Deze bestaat uit gesprekken van meestal één uur tot vijf kwartier. De frequentie van de sessies is gemiddeld eens per één tot drie weken. Relatietherapie is maatwerk en de duur van de behandeling is voor elk stel anders.

De kosten bedragen €152,50 per sessie. Dat bedrag is inclusief BTW.

En hoe nu verder?

Als je weet waar jullie als stel staan kun je bepalen hoe nu verder. Ga je samen met elkaar verder of ga je op fatsoenlijke wijze uit elkaar?

Van elk geredde relatie word ik oprecht heel blij! Het is fantastisch om mee te maken dat stellen perspectief in hun relatie zien en met elkaar verder gaan. Sommige stellen blijven bij elkaar wonen, anderen gaan verder in een LAT-relatie. Bij dit laatste dien je duidelijke afspraken te maken over de zorg voor de kinderen en de financiële aspecten.

Het kan ook zijn dat jullie – al dan niet gezamenlijk- tot de beslissing komen uit elkaar te gaan. Na een vorm van relatietherapie zien we dat deze beslissing door beiden beter wordt gedragen en dat het regelen van de scheiding gemakkelijker wordt doorlopen en de relatie op een goede manier kan worden afgesloten. Dat komt partners zelf ten goede maar zeker ook de betrokken kinderen. Daar ligt overigens de expertise van Karlijn; bij de ontwikkeling van de betrokken kinderen. Er kan dan worden overgestapt op mediation, zie meer informatie hier.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik graag mijn werkwijze uit. Klik hier om contact met mij op te nemen.