Als ik kon
toveren, zorgde
ik ervoor dat mijn
ouders zonder ruzie
uit elkaar gaan.

Karlijn helpt
 hierbij.

Wat fijn! Een pedagoog-mediator; die kijkt tenminste écht naar onze kinderen.

Uit elkaar gaan is een ingrijpende gebeurtenis waar veel bij komt kijken. In aanwezigheid van heftige emoties dienen jullie beslissingen te nemen die consequenties hebben voor de toekomst van jullie als ouders maar ook die van jullie kinderen. En precies daar ligt de expertise van Op één lijn; de kinderen.

Goed scheiden kan
Uit elkaar gaan doe je niet ‘even’, dat is lastig. De nieuwe rol van gescheiden ouder zal je met de tijd eigen worden. Kinderen zijn onlosmakelijk aan jullie als ouders verbonden. Het is dan ook van groot belang dat zij van jullie beiden mogen blijven houden. Als je daarbij de juiste ondersteuning krijgt, is het wel mogelijk om op een goede manier te scheiden.

Met échte aandacht voor de kinderen
Bij alle mediations die Op één lijn begeleid, staan de betrokken kinderen altijd centraal. Kinderen krijgen de ruimte om hun stem te laten horen. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkelingsfase wordt er met kinderen (spelenderwijs) in gesprek gegaan. Zij worden geholpen hun eigen wensen ten aanzien van de scheiding te formuleren en in overleg met het kind brengen we deze wensen over aan hun ouders.

In goed overleg met elkaar
Een mediator is onafhankelijk, neutraal, deskundig en werkt met het uitgangspunt dat beide ouders de zaken samen in goed overleg willen regelen. Bij mediation is er veel ruimte om persoonlijke belangen te bespreken en praktische zaken af te handelen. De gehele scheiding wordt op maat georganiseerd en vastgelegd.

En tegen een gunstig tarief
Bij mediation is er sprake van één deskundige die het hele proces rondom de echtscheiding begeleidt. Er wordt in de mediations bekeken wat jullie zelf kunnen regelen en dat is altijd meer dan vooraf te bedenken valt. Externe deskundige worden ingeschakeld wanneer dat nodig is. Dat maakt dat de kosten voor scheiden bij een mediator zo gunstig zijn. Voor de tarieven van mediation scrol je naar beneden.

Op de locatie van Op één lijn of bij jullie thuis 
Op één lijn is werkzaam in Zuidwest-Nederland. De gesprekken vinden in principe plaats op de locatie van Op één lijn. Desgewenst kunnen de gesprekken ook thuis plaatsvinden. Dat is afhankelijk van waar jullie wonen en hoe de situatie is.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik graag mijn werkwijze uit. Klik hier om contact met mij op te nemen.

Tarieven scheidingsmediation

Gaan jullie scheiden en hebben jullie de intentie om er samen uit te komen, dan is mediation de oplossing. Mediation is ook financieel een stuk aantrekkelijker. Jullie hoeven niet beide een advocaat in de arm te nemen maar kiezen gezamenlijk één mediator en kunnen de kosten hiervan dus delen. Ten opzichte van een juridische procedure scheelt mediation al snel duizenden euro’s.

Tarief

Op één lijn hanteert een uurtarief van €140,00 per uur. De mediationbijeenkomsten duren gemiddeld 1,5 uur per keer. Het mailcontact tussen de bijeenkomsten in wordt niet doorberekend. Bovenstaande kosten zijn inclusief BTW.

Bijkomende kosten

Op financieel gebied werkt Op één lijn samen met “Scheiden en Doorgaan”. In de beginfase van het mediationtraject sluiten zij aan bij een gesprek om te bekijken of en welke mogelijke knelpunten er aanwezig zijn. Indien nodig kan “Scheiden en Doorgaan” een vrijblijvende offerte uitbrengen voor de benodigde werkzaamheden. Deze kosten kunnen jullie ook met elkaar delen.

Op één lijn werkt samen met Blondes Advocatuur. Zij controleert het convenant en het ouderschapsplan op juridische correctheid en dient de stukken in bij de rechtbank. De kosten die dit met zich meebrengen zijn afhankelijk per situatie (gehuwd in gemeenschap van goederen, op huwelijkse voorwaarden, geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract). Het griffierecht is door de rechtbank voor 2022 vastgesteld op €157,00 per persoon en vrijgesteld van BTW.

Betalingsmogelijkheden

Op één lijn vindt het belangrijk dat goed scheiden voor iedereen mogelijk is. In overleg met jullie bekijken we welke betalingsregeling bij jullie past. Lukt het financieel echt niet en heb je wel de hulp van Op één lijn nodig? Laat het weten en we kijken samen naar de mogelijkheden.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik graag mijn werkwijze uit. Klik hier om contact met mij op te nemen.

Stappenplan bij scheiding

Wanneer je eenmaal besloten hebt om uit elkaar te gaan, moet er veel geregeld worden. In aanwezigheid van heftige emoties dienen jullie beslissingen te nemen die consequenties hebben voor de rest van jullie leven. En dat van jullie kinderen. Goede begeleiding hierbij is essentieel. Je krijgt namelijk niet snel een tweede kans om je scheiding goed af te ronden. En al zeker niet om je kinderen te laten zien dat jullie wél op fatsoenlijke wijze het ouderschap voort willen zetten. Onderstaand stappenplan geeft jullie een idee van wat er geregeld moet worden.

Een goede mediator kan jullie en jullie kinderen begeleiden bij het emotionele en praktische aspect van jullie scheiding. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt onderstaand stappenplan toegelicht. Het stappenplan kan dan ook aangepast worden aan jullie situatie.

Stappenplan bij scheiding
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik graag mijn werkwijze uit. Klik hier om contact met mij op te nemen.