Onder andere de vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) heeft onderzocht dat het aantal echtscheidingen de weken na carnaval toeneemt. Hoe dat komt? Vaak is de reden (het vermoeden van) vreemdgaan tijdens de carnaval. Daar hoeven de kleine clowntjes toch niet de dupe van te worden?

Tijdens de mediations die ik begeleid speelt het kind een meer dan grote rol. In de gesprekken met ouders zal ik het kind uiteraard altijd centraal stellen maar daarnaast wordt het kind ook altijd zelf actief betrokken bij de echtscheiding. Passend bij zijn of haar leeftijd kan dat bijvoorbeeld via spelbegeleiding, via coachingsgesprekken of het werken in een boekje. Ik help daarbij het kind de echtscheiding een plaatsje te geven maar leer het kind ook dat het zijn of haar stem kan en mag laten horen.

Want partners blijf je dan misschien niet voor het leven, maar ouders wel.

Voor meer informatie over mediation klik je hier.
Voor meer informatie over de begeleiding van kinderen klik je hier.