Van vakantie naar echtscheiding naar een sterker kind?

De zomervakantie is voor velen voorbij. En dat is het moment waarop mediators en advocaten veel meer aanvragen voor een echtscheiding ontvangen. Goed scheiden kan zeker. En kan ervoor zorgen dat jouw kind een sterker kind wordt. Maar eerst: hooe komt het eigenlijk dat meer mensen scheiden na de vakantie? De meest voorkomende redenen op een rijtje:

  • Partners brengen in de vakantie veel tijd met elkaar door en ineens barst de bom.
  • De scheiding wordt over de (al geboekte) vakantie heen getild om nog 1 keer als gezin op vakantie te gaan.
  • In de vakantie lukt het niet meer om te verzwijgen dat er een ander in het spel is.
  • De structuur die kinderen in de schoolweken hebben zorgt ervoor dat kinderen minder last hebben van de scheiding. De afleiding na de vakantie is dus groter.
  • Men heeft in de vakantie de gelegenheid gehad om uit te zoeken welke gevolgen de echtscheiding voor hem of haar heeft.

Wat de oorzaak dan ook mag zijn, na de vakantie wordt de scheiding vaak doorgezet. En dan breekt er een turbulente periode aan waarbij goede begeleiding heel erg bepalend is.

Hulp bij de scheiding.

Ik begeleid in deze periode het hele gezin. Samen regelen we alles wat er geregeld moet worden. Denk dan aan het ouderschapsplan, de omgangsregeling, de woning, pensioenen, alimentatie en de verdeling van alle bezittingen. Alleen waar nodig wordt er met een deskundige samengewerkt. In veel gevallen is dat niet nodig en worden kosten bespaard. Daarnaast ben ik er in alle zaken waar kinderen bij betrokken zijn ook daadwerkelijk voor hen. Ik begeleid hen afhankelijk van hun leeftijd spelenderwijs, biedt kinderen ruimte vragen te stellen die zij vanuit hun loyaliteitsconflict aan hun ouders niet durven te stellen en help hen hierdoor de scheiding een plaatsje te geven. Juist omdat ik het hele gezin begeleid heb ik goed in kaart waar de pijnpunten maar juist ook de krachten van het gezin liggen. Daar ga ik tijdens de scheiding mee aan de slag. En juist dat zorgt ervoor dat een sterker kind na de scheiding ineens wél mogelijk is! Hoe mooi is dat?!

Ben jij de sleutel tot een sterker kind?

De belangrijkste factor voor een sterker kind zijn de eigen ouders. Als jullie het ouderschap op goede voet met elkaar voort willen proberen te zetten, ben je al op de helft. Dat zal zeker niet meteen gemakkelijk zijn maar met de juiste begeleiding kun je daar wel in groeien. In mijn begeleiding ligt de focus hier nagenoeg continu op. Want de afspraken die worden vastgelegd in het ouderschapsplan en het convenant zijn ‘maar’ een formaliteit. Juist het met elkaar in gesprek gaan over o.a. de opvoeding, over de wijze van communiceren en over zaken die in de toekomst aan de orde komen maken het verschil. Dat gekoppeld aan de onderwerpen die bij het kind leven creëert de sleutel tot een sterker kind.

Kies je voor Op één lijn, dan kies je voor de kinderen!

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Je kunt mij bereiken via mijn contactpagina, op 06-53644917
of via metkarlijn@op-een-lijn.nl. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
behoort ook tot de optie en is uiteraard altijd gratis.